torsdag den 14. juli 2011

Håndlugning



Perioden fra midten af maj til midten af juli er højsæson for lugning. Lugning er en af de få arbejdsopgaver, som endnu ikke kan klares af maskiner. Vi kan radrense og børsterense mellem rækkerne af grøntsager, men når vi skal luge i rækkerne er det kun håndkraft der duer.

Vi har 2 lugevogne, som man kan ligge i og luge mens vognen langsom triller hen over marken. Det er en behagelig forbedring af det ellers meget hårde arbejde, hvor man traditionelt kravler eller arbejder foroverbøjet. Når solen skinner og det ikke blæser, er der dog også nogle af vores folk, som vælger at luge på gammeldags maner - for at få noget sol på kroppen samtidig!



De mest "lugekrævende" afgrøder er gulerødder, persillerødder, pastinakker og rødbeder. Især persillerødder er vanskelige, da de er meget langsomvoksende og derfor nemt kan blive overhalet af ukrudtet. Sker dette vil ukrudtet tage alt den næring der er i jorden og vi får ingen persillerødder. Derfor er lugning forudsætningen for at kunne dyrke gode grøntsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar