mandag den 5. december 2011

Det er grønt derude.



Her i december måned, er vores grøntsagsproduktion - her på Aarstidernes gård "Billeslund" - stort set begrænset til rodfrugt, fx gulerødder, pastinakker og rødbeder & så porrer. Der er dog noget som gror stille og roligt på lune vinterdage, men som først skal høstet i det tidlige forår - nemlig Vinter-portulak.



Vinter-portulakken er sået omkring den 1. september og efter såningen har vi dækket bedet med klar plastik, som hviler på metalbuer. Vinter-portulak klarer sig bedst igennem en normal dansk vinter. De seneste 2 hårde vintre har ikke været noget, som portulakken har været vild med. Får vi derimod en mild vinter, kan vi høster sprød og frisk portulak i slutningen af marts.



Vinter-portulak er ikke en afgrøde, som fylder ret meget arealmæssigt her hos os. Til gengæld er det god mental vitamin-optankning, at gå en tur ud på en vinterkold mark og kigge ned til portulakken. Neden i plastik-tunnelerne, står den friske grønne portulak og minder en om længere dage med solskin, mens kulden og mørket hersker her og nu.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar