fredag den 18. november 2011

Høst-ringen er sluttetVi har for nylig høstet sæsonens første jordskokker. vi kan jo ikke sige "årets første jordskokker" da de jo blev høstet i marts måned, men vækst-sæsonen 2011 har nu givet os de første jordskokker.


Vejret har drillet rigtig meget i år, for mange af vores afgrøder - blot ikke jordskokkerne. Jordskokker elsker vand og man kan rolig sige at de har fået opfyldt deres behov for vand i denne sæson. Høstresultatet har heller ikke skuffet - vi har fået store, sunde jordskokke-knolde op, som fortæller om optimale vækstbetingelser. Jordskokker er på mange måder en underlig plante. Den bliver op til 3 meter høj og hiver man en plante op af jorden i september, bliver man skuffet - der er stort set ikke knolde på endnu. Knoldene begynder først at vokse sig store i oktober måned. Først når de kæmpestore planter begynder at visne over jorden, bliver alt "energien" ført ned til rødderne, som så kvitterer ved at vokse sig store og velsmagende.


På billedet er Ivan ved at høste knoldene, efter at vi har slået toppene af med vores brakpudser. Oppe i høstvognen står der 3 medarbejder, som sortere sten og plantedele fra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar