fredag den 13. januar 2012

Mild vinter - ja tak.



Gulerødderne er den afgrøde, som fylder mest, her på vores gård. Vi høster dem fra juni måned og høst-sæsonen er først færdig i løbet af april. Det siger sig selv, at vi løber ind i vidt forskellige udfordringer med en så lang sæson.



Om sommeren gælder det om, at få gulerødderne hurtigst mulig i kølerum. Undertiden skal de overspules med vand, så snart de er blevet høstet, for at de ikke skal tørre ud. I de seneste to vintre har vi derimod døjet med meget frost, som en gulerod bestemt ikke kan tåle. Denne vinter har vi - indtil nu - haft sådan rigtig dejlig "køleskabs-temperatur" og det er noget vi og gulerødderne syntes om.



Fordelene ved at høste gulerødder under de nuværende omstændigheder er bl.a.: Høj luftfugtighed/ingen udtørring, høj jordtemperatur/Gulerødderne knækker ikke under høstarbejdet, ingen frost/ingen skadede gulerødder & perfekt lufttemperatur/lang holdbarhed til gulerødderne.



Vi dyrker både de almindelige orange gulerødder, farvede gulerødder og - som noget forholdsvis nyt - de lækre snack.gulerødder. På billedet er det helt nyhøstede orange gulerødder, som Egon holder. Billedet er taget kl. 09.15, hvor det stadig er så mørkt, at der skal blitz til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar