tirsdag den 18. januar 2011

KO-MØG

Når foråret kommer skal vi have spredt noget møg på vores marker - så planterne har noget at leve af.

Vi modtager møg fra lokale økologiske kvæg-bønder. Det er møg, som kommer fra den dybstrøelse malkekøer går i. Så en god blanding af halm og ko-møg.

Møget bliver spredt på markerne om foråret, kort inden vi planter og på den måde undgår vi udvaskning af kvælstoffer. Det giver planterne mest mulig  udbytte af gødningen

Landmanden kan ikke altid vente med at muge ud hos køerne, til vi er klar til at sprede møg. Så her forleden dag modtog vi en kæmpe stak møg, som vi først skal sprede til april.

For at undgå udsivning og lugtgener skal vi have dækket stakken til med plastik. Det er med at finde et tidspunkt med stille vejr, når man skal lægge plastikken ud. Ellers kan vinden ellers rive i den, som i et kæmpesejl og så starter arbejdet forfra. For at holde dugen på plads ligger vi mange hundrede sandsække ovenpå.


Som I kan se på billedet, lykkes det i år uden at vi blæste væk,Udover den gode gødning kan I på billedet også møde Mantas, Slavic og Doville fra Letland, som har været med i mange år her på Billeslund.

Ellers glæder vi os til lidt lunere vejr, så vi kan få frosten ud af jorden og få høstet nogle porrer.

Jesper Leegaard

Ingen kommentarer:

Send en kommentar