torsdag den 27. januar 2011

Så er der hul igennem

Efter næsten 2 måneder med frost har vi nu endelig fået tøvejr.
Selvom der har været plusgrader i de seneste fem dage, er der stadig frost nede i jorden. På de våde marker er jorden kun tøet op i de øverste 15 centimeter, men på de helt tørre sandjorde er frosten næsten helt væk.

En lokal entreprenør har fortalt os, at jorden har været frossen i 80 centimeters dybde!  Men tøvejret har givet os muligheden for at få høstet pastinakker.

Vi prøvede at høste i går, men da var de nederste fem cm af pastinakkerne frosset fast i jorden endnu, men her i dag går det godt. Derfor bliver der nu fyldt pastinakker i så mange kasser som mulig, som derefter bliver kørt i kølerummet, hvor de kan klare sig i lang tid.

Vi har kun i dag til at høste i, da der er lovet 5 graders frost allerede fra i nat, så det kan godt gå hen og blive en lang dag for Slaviks og Kaj. Det kan jo være, at der bliver frost i de næste to måneder igen, så det er vigtig at få lageret fyldt op.

Billedet er taget den 19.januar kl.11.45. Prøv at lægge mærke til skyggerne på billedet; så kan man få et indtryk af, hvor lavt solen står.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar