torsdag den 17. marts 2011

Tænk at have sin helt egen traktor!

Vi har fået nye hestekræfter her på Billeslund – helt nøjagtig 150 af dem – så vi er klar til forårssåningen.

Hestekræfterne ligger gemt i motoren på vores nye Massey Ferguson traktor, som blev kørt af ladvognen i går. Traktoren er ikke fabriksny, dens motor har arbejdet i omkring 500 timer, hvilket dog ikke er meget for en traktor.

Den nye traktor skal afløse vores John Deere traktor, som har været på gården i omkring 20 år og som har arbejdet i 15.000 timer. Den har kørt sommer og vinter, og i høsttiden dag og nat her på Billeslund. Den trænger efterhånden til en afløser.

Efter at vi har haft John Deere traktoren i så mange år og vi efterhånden kender den rigtig godt, er der mange ting at sætte sig ind i når man får en ny traktor.

I dag er Kaj ved at pløje den mark, som vi skal plante salat i. Inden han gik i gang med at pløje måtte han lige kaste et blik på manualen, for at finde ud af de mange forskellige finesser den nye traktor har.

Der er jo sket en del med både teknik og komfort i de 20 år, der er gået siden vi købte John Deere, og så er det jo også rart at finde ud af hvordan radioen virker!!

Jesper Leegaard

Ingen kommentarer:

Send en kommentar