torsdag den 3. marts 2011

Den sidste gulerod – i denne omgang

Her på Billeslund har vi høstet de sidste gulerødder i denne sæson. Det var i tirsdags at vi tog de sidste op af jorden i blæsevejr og 3 minus grader – brrr.

Denne høstsæson har været præget af meget regn i efteråret og så den hårde frost i december. Når det regner meget er det en udfordring at køre i marken med traktoren, uden at den synker ned og sætter sig fast i den bløde jord – det kan godt gøre en lang arbejdsdag endnu længere. Frosten er derimod et problem for gulerødderne, så vi har dem dækket til af et tykt lag halm. Inden vi kan høste, skal vi derfor have fjernet det halm, der beskytter gulerødderne mod frosten. Det skal helst gå lidt stærkt. Umiddelbart efter at halmen er fjernet skal gulerødderne høstes, så jorden omkring dem ikke når at fryse og umuliggør høstarbejdet og desuden risikere at skade gulerødderne.

Det er altid en lidt blandet følelse at være færdig med at høste en afgrøde. Man er glad, fordi man fik høstet alt det man har passet og plejet hele vækstsæsonen, men også lidt trist over at det nu er slut for i år. Nu venter vi bare på forår, så vi kan så næste års gulerødder – de første frø skal gerne i jorden inden udgangen af marts måned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar