torsdag den 18. august 2011

Blød landingEndelig har vi fået lidt tørvejr, så vi kan få taget vores skalotteløg op og kørt dem i tørreriet

For 2 uger siden var løggene klar til at blive frilagt - det betyder at de bliver taget op ad jorden, men bliver liggende på marken for at solen kan tørre dem. Det med at "ligge og tørre" gik nu så som så, da vi stort set har haft regn hver eneste dag siden da. Hvis de bliver liggende for længe på marken, kan vi riskikere at de bliver dårlige, så det var i sidste øjeblik at solen besluttede at skinne 2 dage i træk. De 2 dages solskin gjorde, at løggene blev så tørre, at vi kunne høste dem.


Ved at bygge vores gulerods-optager lidt om kan den også bruges til at tage løg op med. Så snart løggene er komme i kasser bliver de kørt ind i vores tørreri, som Chris styrer. Uden tørreriet kunne vi ikke håndtere de mange tons løg som vi høster hvert år. Når løggene så er blevet tørrer bliver de renset for jord og småsten og bliver så lagt i kasserne, sammen med mange andre gode sager.


På billedet kan man se Andris har taget "sin" hovedpude med på arbejde for at skalotteløggene, skal få den blideste mulige behandling under høstarbejdet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar