torsdag den 11. august 2011

Majroer



Majroen er en gammelkendt nordisk roe, som findes i forskellige farvevarianter. Den 1.august er den dato hvor vi såer vores majroer her på Billeslund, men hvorfor hedder den så egentlig majroe ? Det skyldes, at den også kan såes meget tidlig på året, hvilket gør at de kan være høstklar allerede i starten af maj - hvilket må have været skønt for datidens jordbrugere.

Majroer trives godt i et vådt og køligt klima, så vi forventer en overordentlig god høst i år!! Med en væksttid på ca. 50 dag, vil vi høste majroer fra starten af oktober og indtil frosten sætter ind.

Det største problem, ved dyrkning af majroer, er insektangreb. Her ved sensommertid er der rigtig mange insekter, som er på jagt efter værtsplanter til deres larver og her står majroer højt på ønskelisten. Fluerne lægger deres æg omkring de nyspirede planter og når æggene klækkes kravler larverne ind i majroerne og laver stor skade på dem.


For at undgå insketangreb ligger vi fiberdug ud over majroe-marken. Det er et stort arbejde, som kun kan gøres manuelt. Det er bare helt nødvendig for at kunne høste flotte majroer til efteråret. Fiberdugen er også med til at holde på jordtemperaturen, så hvis der skulle komme tidlig froste, beskytter dugen planterne - fiberdugen bliver genbrugt flere gange, indtil den er mør og gennemhullet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar