onsdag den 27. juni 2012

Økologisk havre

Vi har nu passeret Sankt Hans og -. ganske som planlagt - står havren nu med flotte aks. Midt i juni har havren brug for en del regn, for at kunne udvikle optimale kerne, så vejret har været perfekt til havre.

En professionel dyrket havremark, er et godt eksempel på, at man sagtens kan dyrke en flot ensartet afgrøde, uden brug af hverken kemikalier, hormon-midler eller kunstgødning. Ved at gøre de rette ting på det rette tidspunkt, kan jorden dyrkes, som man har gjort i gennem generationer før os.

Tre dage inden såning har marken fået tilført økologisk kvæg-gylle. Når kornene har fået en spire på ca. 1 cm bliver overfladen striglet for at fjerne ukrudt. Når havren er ca. 8 cm høj har vi igen striglet marken, for at fjerne ukrudt. Derefter er havren overladt til sig selv og frem til høsten, afhænger alt nu af vind og vejr.

Vi forventer, at kunne høste havre engang midt i august. På det tidspunkt har vi brug for tørvejr, for at få kornet tørt i siloen. Hvis det er fugtig korn, der bliver høstet, skal kornet tørres inden det kan lagres. Indtil nu er vi rigtig godt tilfredse med vores 20 hektar med havre og hvordan vind og vejr vil opføre sig de næste par måneder, har vi heldigvis ikke noget med at gøre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar