søndag den 10. juni 2012

Kornets metamorfose


Det  er lige før det sker!

På intet tidspunkt af året står markerne mere frodigt end netop nu. Kornmarken er et stort fedt græstæppe. Det er busket og er ved at strække sig op i sommerlyset. Kig ned i sådan en mark nu, og du vil se at kornets græsblade er rullet om hinanden, og at planten på magisk måde strækker sig op gennem sig selv.
Og om få dage sker miraklet, nemlig at de fine silkehår, byggens pensel, titter frem og med ét udfolder det skønne aks den øverste bladskede, fødslens metamorfose. Nærmest over en nat, er landskabet forvandlet fra græslignende marker til sommerens bølgende kornmarker.
De kommende dage skal markerne behandles med det biodynamiske kiselpræparat, som skal fremme planternes sundhed og modningsprocesser. Om sommeren tømmer planten sig selv for næring, og sender det op i kernerne, der i takt med modningen, bliver mere og mere fyldige, runde og gule. Har jorden, marken og planterne fået vand og næring nok ender vi med en høst, som er noget af det bedste der findes.
Misvækst får vi sjældent i vores land. Men det kan ske, og det er langt fra alle år der er fede. Men indtil videre står kornet flot. Som en fra landbruget sagde engang: 'Det er for tidligt at sige, at der tale om en truende rekordhøst'. For bønder er jo kendt for ikke at glæde sig for tidligt og ’at der er ikke noget der er så godt, at det ikke også er galt for noget’.
Men her går det godt. Og jeg går og glæder mig. Fordi kornet trives, siloerne skal ordnes, mejetærskeren gøres klar. Og så er der forventningen om selve høsten og den kommende sæson, hvor dette korn skal maltes og blive til gårdens dejlig øl.Marken ligger ved alléen op til Krogerup Avlsgård, mellem gården og kystbanen. kom og nyd den!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar