mandag den 18. juni 2012

Porre-plantning

Vi er nu godt igang med plantningen af de porrer, som vi skal høste fra september måned og fremad. Porren er en af mine personlige favorit-grøntsager. Den har en lang sæson - den kan høstes fra september, gennem hele vinteren og helt ind i april/maj måned. I løbet af maj, gør porren klar til at springe i blomst og bliver for grov til madlavning, men blomsten er meget smuk.

I princippet planter vi vores porrer, som du også selv gør det i din køkkenhave, hvis du er så heldig at have sådan en. Vi laver huller i jorden, hvor vi dumper de små planter ned i, hvorefter vi vander og så er resten op til porren. Den eneste forskel er nok mængden, hvor vi planter mellem 50.000 stk og 100.000 stk pr. gang.

Er man nybegynder i porre-dyrkning, kan det godt give nervøse trækninger, at komme ud til porre-marken den første dag efter plantningen. Jeg kan stadig huske det syn, af 100.000 porrer der ligger hen ad jorden, som om de havde mistet alt livskraft. Heldigvis er det helt normalt. Når de er blevet plantet, skal de lige have kontakt med jorden, som de skal gro sig store i. Derfor går den første uges tid med at rette sig op og så derefter begynde at vokse sig stor og stærk.
På billedet kan man se ny-plantede porrer, som ligger "som de skal", ved siden af står der porrer, som er plantet for 2 uger siden og de har rettet sig op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar