fredag den 30. september 2011

Endelig kartoffel-tid
Så skete det endelig, det som vi har ventet på, i snart en evighed - solen skinner, det er vindstille og temperaturen er over 20 grader. Man går og bliver helt sommerglad, nu hvor man egentlig havde indstillet sig på efterår.


En gammelt landmands-talemåde siger at "Kartofler skal høstes i skjorteærmer" og det er der ihvertfald to gode grunde til. For det første, kan kartoflerne ikke opbevares på lager, hvis de er fugtige eller direkte våde - de vil simpelthen begynde at rådne. Anden gode grund til at høste kartofler i godt vejr, er at en varm kartoffel tåler flere stød/slag end en kold kartoffel. Så når man høster i varmt vejr, få kartoflerne færrer skader og kan nemmere holde sig, end hvis man høstede i koldt vejr.


De kartofler vi høster nu bliver kørt i et koldt og mørkt lager-rum, hvor vi kan opbevare dem hele efteråret og vinteren med.


En tredje god grund til at høste i godt vejr er selvfølgelig at det er meget mere behagelig at arbejde i. På billedet er Algirds og Mindaugas i hvert fald godt tilpas med høstresultatet og vejret.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar