fredag den 7. oktober 2011

Årets sidste salat høstes



I disse dage er vi ved at høste årets sidste salat her på Billeslund. De første blev høstet i starten af maj måned, så vores salat-sæson strækker sig over 5½ måned. For at kunne have så lang en sæson, er der noget ekstra arbejde, som skal gøres.



Sensommeren og efteråret 2011 har været våd og solfattig. De betingelser har gjort jorden våd og planterne har vokset langsomt. For at kompensere for dette, har vi dækket planterne med fiberdug. Fiberdug gør, at der opstår et lunere og vindstille klima omkring planterne, hvilket så gør at planterne trives bedre og gror godt. Fiberdug kan også være med til at redde salat-planterne fra nattefrost. Ofte kommer der lidt nattefrost her i starten af oktober, men fiberdugen holder på jordvarmen og kan beskytte planterne, selv om der er 2-3 graders frost "udenfor".



Når vi dækker salaten med fiberdug, beskytter vi samtidig planterne, fra at blive ædt af hjortevildt. Især rådyrene er meget glade for salat og har dyrene først fundet dem, kommer de tilbage og æder nat efter nat. Ikke nok med det, men de er oven i købet kræsne for de æder kun det midterste af hver salat og går så videre til den næste - de ved hvad der er godt !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar