fredag den 2. september 2011

Formidling af økologisk dyrkningHer på Billeslund har vi den store fornøjelse, at der er mange, som gerne vil vises rundt på vores landbrug. I år har vi haft en del rundvisninger med deltagere, som kommer fra vidt forskellige steder på jorden. Det har været fra så forskellige lande som Sydafrika, USA, Zimbabwe, Lithauen og Ghana. Der er vidt forskellige indfaldsvinkler, men fællesnævneren for alle er interessen og muligheden for økologisk dyrkning.


For flere af deltagerne fra de afrikanske lande giver det fornyet håb, at se et økologisk landbrug, som giver et godt udbytte. De har ofte små landbrug, som kan komme ind i en gældsspiral, hvis de bliver afhængige af kemikalier og kunstgødning. For dem er det tydligvis en lettelse at se, at man sagtens kan dyrke jorden økologisk og få et godt udbytte - ved at fortsætte deres nuværende dyrkningsform.


For os er det meget lærerigt at høre om hvilke bekymringer og glæder, man har ved landbruget i andre dele af verden - fx blev jeg her i sommeren spurgt om "Do you have many problems with snakes". Det har vi jo så ikke, men spørgsmålet viser bare at vi har vidt forskellige problemer at slås med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar